Buurttoezicht Lansingerland | Buurtbemiddeling
In Lansingerland zijn ruim 500 vrijwilligers actief. Zij zetten zich in om de wijken veilig en schoon te houden. Ieder dorp heeft een dorpscoördinator en iedere wijk een wijkcoördinator. Op deze website vind je achtergrond informatie over Buurttoezicht en de samenwerking met de gemeente en de politie.
Buurttoezicht, buurttoezicht Lansingerland, BTL, btl website, buurtpreventie
768
page-template,page-template-buurt,page-template-buurt-php,page,page-id-768,,smooth_scroll
title
 

Buurtbemiddeling

 

Buurtbemiddeling

In de gemeente Lansingerland kunt u gebruik maken van buurtbemiddeling. Samen leven in een buurt verloopt meestal goed. Maar soms ook niet. Er ontstaat onenigheid of een conflict met de buren. Bijvoorbeeld over geluid, gedrag van kinderen, gebruik van het portiek, de stoep of de galerij. Komt u er samen niet uit dan kan buurtbemiddeling helpen.

Wat is buurtbemiddeling?

Soms heeft iemand genoeg aan een luisterend oor. Of aan tips voor het zelf aangaan van een gesprek met de buren. Maar in andere situaties is een bemiddelingsgesprek tussen buren met hulp van bemiddelaars gewenst. Buurtbemiddelaars zijn getraind voor dit werk en kennen de buurt goed. Bij de inzet van een bemiddelingsgesprek kennen zij de betrokken buren niet persoonlijk.

Buurtbemiddeling is gratis

Buurtbemiddelaars doen dit werk vrijwillig en belangeloos. Het belang van een fijne leefomgeving staat voorop. Adviezen en hulp zijn dan ook gratis.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u een conflict waar u niet uitkomt? Wilt u meer lezen over buurtbemiddeling Lansingerland? Of wilt u als bemiddelaar optreden? Kijk dan op buurtbemiddeling lansingerland.

 

 

 

 

Samenwerken aan een
leefbaar Lansingerland